17 Nisan 2017 Pazartesi

Çikolatanın Aşkla Bir İlgisi Olmalı



Ne demiş Cemal Süreyya;

'Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem
Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı...'

Görüyorum, katılıyorum ve arttırıyorum. Kahvaltı beni de çok mutlu ediyor eyvallah; ama çikolatanın da kesinlikle AŞKla bir ilgisi var! Olmalı!

Bi' kere mutfak önlüğü yakışmayan erkek var mı allasen? Çikolata yapmak seksi görünmeni sağlamasa, libidoları hareketlendirmese Biscolata erkekleri bu kadar popüler olabilir miydi? Tamam kabul onlar zaten seksi abiler ama konumuz bu değil...

Düşün; evinde kendi ellerinle çikolata yapıyorsun, kalpli kelebekli melekli şekiller veriyorsun, hiç olmadı çilekleri çikolatayla kaplayıp şarap ya da şampanya eşliğinde bir sunum hazırlıyorsun... 

Bu hazırlıklara rağmen aşkla bağlantı kurmayanla, içi kıpır kıpır olmayanla, sana daha bir aşık olmayanla fazla da vakit kaybetme derim...


Lakin evde çikolata yapmak o kadar da kolay değilmiş. Üzülerek söylemeliyim ki; evinde, çikolata dükkanlarındaki kadar efsane çikolatalar yapamayacaksın. Nasıl çikolata yapılır öğrenmek için gittiğim GİZ çikolatadan ağzımın payını alıp, haddim bildirilerek ayrıldım. Tabi efsane çikolataların tadına bakıp, çikolata yapımı hakkında gereken bilgileri öğrenerek... Ayrıca sanki profesyonel bir şekilde çikolata yapabiliyormuşum gibi hava atabileceğim atölye fotoğraflarını da çektim. Kolajı şuraya bırakıyorum :)


Belki evde efsaneler yaratamayacaksın, yaptığın çikolataların tadı hafızalara kazınıp dillerde dolaşmayacak... Ama yine de merak etme boşuna okumuş olmayacaksın yazıyı ;) 3 farklı ve kolay tarif edindim...

1 numara : En seksi olanı, çikolata kaplı çilekler

Malzemeler:
-1 paket bitter baton çikolata
-Dilediğin kadar çilek

Metro marketlerde Pelit markasının baton çikolatalarını bulmak mümkün. Migrosta veya diğer marketlerde var mı bilmiyorum, ben denk gelmedim...

Almış olduğunuz bitter baton çikolatayı benmari usulü (Bain Marie yani bizdeki okunuşuyla benmari eritmek ya da pişirmek istediğimiz şeyleri içinde bulunduğu kabı su dolu başka bir kap içine oturtularak ve suyu ısıtarak yavaşça eritilmesidir ya da pişirilmesidir.) eritiyoruz. Yıkanmış ve havlu peçeteyle kurutulmuş çilekleri eritilmiş çikolatalara batırıyoruz ve yağlı kağıt üzerinde soğumaya bırakıyoruz.

2 numara : En sağlıklı olanı, ballı çikolata

Malzemeler:
-3 fincan süt tozu
-3 fincan kakao yağı
-3 fincan kakao
-1 fincan bal
-1 paket vanilya
-1/2 su bardağı su

1/2 bardak suyu ısıtıyoruz. Süt tozunu suyla karıştırıp iyice eritiyoruz. Benmari usulü eritilmiş kakao yağını süt tozuyla karıştırıyoruz. Kakao,bal ve vanilyayı sırasıyla ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra silikon buz kalıbına karışımımızı döküp buzdolabında soğutuyoruz.

3 numara : En kolay olanı, çikolata krokan

Malzemeler:

-1 paket sütlü baton çikolata
-250 gr dilediğiniz herhangi bir kuruyemiş (fındık,fıstık,badem vs)

Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Kuruyemişleri erimiş çikolatayla karıştırıyoruz. yağlı kağıt üzerine yayıyoruz. Soğuduktan sonra kırarak küçük parçalara ayırıyoruz.

Şimdiden ellerine sağlık ve afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.